Oorlog aan de Dijle

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Gepard
Berichten: 229
Lid geworden op: 29 mei 2011 11:52

Oorlog aan de Dijle

Bericht door Gepard » 31 okt 2012 19:32

Nieuw bij Uitgeverij Van Halewyck:

Oorlog aan de Dijle
Mechelen tijdens de eerste wereldoorlog

Geert Clerbout

Afbeelding

Mechelen speelde een belangrijke rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. De aartsbisschoppelijke beiaardstad was van cruciaal belang: voor de Duitsers omdat het een belangrijk knooppunt was op het Belgische spoornet, voor de geallieerden omdat kardinaal Mercier vanuit zijn residentie het kerkelijke verzet orkestreerde.
Maar hoe verliep de oorlog voor de gewone Mechelaar? Kon hij zijn gezin voeden? Had hij werk? Konden zijn kinderen naar school? Sommige inwoners werden door de bezetter naar Duitsland gedeporteerd om er te werken, er zaten Mechelaars aan het front, nog anderen verbleven de hele oorlog in het buitenland. Sommigen verzetten zich tegen het nieuwe bewind en spioneerden voor de geallieerden, terwijl weer anderen steun verleenden aan de nieuwe overheid. Kortom, iedere burger had zijn eigen verhaal.
Al deze verhalen worden voor het eerst verteld in dit boek. Het voert de lezer mee van de woelige eerste oorlogsmaanden en de verwoestende bombardementen op de historische binnenstad over de vreselijke laatste twee oorlogswinters tot – uiteindelijk – de bevrijding van de stad. Met meer dan 170 unieke foto’s geeft het bovendien een uitzonderlijke kijk op de gewonde arsenaalstad van een eeuw geleden.

Info:
Formaat: 17 x 22 cm
Prijs: €19.95
ISBN: 9789461311139
Publicatiedatum: oktober 2012
Pagina's: 296
Extract: http://www.vanhalewyck.be/sites/default ... 282%29.pdf

http://www.vanhalewyck.be/boek/oorlog-aan-de-dijle
2013:Canadian Citizen’s Memorial Campaign in Sicily.
http://www.operationhusky2013.ca/

Plaats reactie

Terug naar “Nieuw in de boekenkast”