Defensie lanceert zijn herdenkingen voor ’14-’18

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Gebruikersavatar
Paddy
Berichten: 7570
Lid geworden op: 28 mei 2011 10:25
Locatie: Dendermonde, Idiot Trench
Contacteer:

Defensie lanceert zijn herdenkingen voor ’14-’18

Bericht door Paddy » 19 feb 2014 14:45

Defensie lanceert zijn herdenkingen voor ’14-’18

Het fort van Liezele, bij Puurs, baadt in een begin-twintigste-eeuwse sfeer, op 14 februari 2014. Defensie lanceerde die dag immers zijn herdenkingsprogramma voor honderd jaar Eerste Wereldoorlog. Defensieminister en vicepremier Pieter De Crem onthulde het programma, dat nog loopt tot 2019.

“Vandaag geven wij het startschot voor de herdenkingsactiviteiten voor de Eerste Wereldoorlog”, verklaarde de minister. “Met dit programma willen we tonen hoe militairen en burgers dit conflict hebben beleefd en wat de interne gevolgen voor België waren.”

Defensie werkte die activiteiten uit in samenwerking met instellingen zoals het Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis, het Instituut voor Veteranen – NIOOO en het Militair Hospitaal Koningin Astrid.

“Defensie kon niet anders dan een programma uitwerken”, gaat de minister verder. “Niet uit verplichting, maar omwille van de herdenking. Er bestaat immers geen enkele getuige meer die kan vertellen wat er toen gebeurd is.”

Tussen de vele tentoonstellingen en publicaties die op stapel staan, ligt de klemtoon toch op het audiovisuele. Op de website http://www.be14-18.be vind je alle activiteiten, maar ook films en andere documenten om de Groote Oorlog interactief te herbeleven.

Video en fotos,http://www.mil.be/nl/artikel/defensie-l ... voor-14-18
Greetings from a Little Gallant Belgian
Patrick De Wolf
Militaria-Ruilbeurs Hangar 42 Dendermonde,http://www.facebook.com/Hangar42Militaria
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Plaats reactie

Terug naar “Het ABL en de herdenking 2014-2018”