Transfer verbrande baby naar brandwondencentrum duurt meer d

Het Belgische leger in de kranten, op TV enz, als onderwerp van het hedendaags leven.

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Gepard
Berichten: 229
Lid geworden op: 29 mei 2011 11:52

Transfer verbrande baby naar brandwondencentrum duurt meer d

Bericht door Gepard » 22 dec 2012 17:23

Seaking-piloot weigerde te landen op voorziene plaats

In Lobbes, in de provincie Henegouwen, heeft een baby zware brandwonden opgelopen. Het zeven maanden oude kind raakte verbrand nadat het in aanraking kwam met heet frituurvet. Een helikopter zou de baby overbrengen naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek, maar doordat de piloot van de helikopter weigerde om op de voorziene plaats te landen, duurde het meer dan drie uur alvorens het slachtoffertje effectief kon worden overgebracht.

Nadat de hulpdiensten de zwaar verbrande baby naar het ziekenhuis van Lobbes hadden gebracht, werd een helikopter opgeroepen om het kind naar het militaire ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek te brengen, dat gespecialiseerd is in de behandeling van zware brandwonden.

Er werd een landingsstrook vrijgemaakt op de parking van een supermarkt en een escorte voorzien, maar de piloot van de Seaking weigerde op de voorziene plaats te landen. Ook de helihaven van het ziekenhuis Vésale kwam niet in aanmerking. Uiteindelijk stemde de piloot ermee in om te landen op de luchthaven van Gosselies maar hij zou niettemin hebben gevraagd dat een ziekenwagen zijn medische ploeg zou komen ophalen en naar de baby in het ziekenhuis zou brengen, in plaats van de baby onmiddellijk naar de luchthaven te laten overbrengen.

Bij Defensie luidt het dat er een inderdaad een evacuatie-operatie was. Van moeilijkheden bij de overbrenging van de baby wordt geen melding gemaakt.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... -uur.dhtml
2013:Canadian Citizen’s Memorial Campaign in Sicily.
http://www.operationhusky2013.ca/

Plaats reactie

Terug naar “Het ABL in het Nieuws”