Aan de toog

Sterke verhalen waar het Belgische leger centraal staat.

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Paddy
Berichten: 7570
Lid geworden op: 28 mei 2011 10:25
Locatie: Dendermonde, Idiot Trench
Contacteer:

Aan de toog

Bericht door Paddy » 28 mei 2011 18:06

Geplaatst: 28 Mrt 2011 13:51
one_O_five schreef:Aan al de togen van kantines en bars die het leger rijk was, en nog is, zijn niet alleen veel vriendschappen gesloten maar ook veel verhalen ontstaan en verteld.

Om de start hier te geven, in de Bar OnderOfficieren van het Kamp vogelsang zaten in tegenstelling tot in de politiek de Waalse en Vlaamse collegas broederlijk aan de toog.
Nu was het ook zo dat de OnderOfficieren van de kamperende troepen, Engelsen, Nederlanders, mits toestemming van de oudst aanwezige "kampbewoner" in de bar ook iets mochten komen drinken, ge begrijpt natuurlijk wel dat we altijd de toestemming verleenden mits de gasten regelmatig een consumatie op die toog zetten.
Nu was en van onze collega's, de Adjt Pierre V.d.P. geboren en getogen letterlijk op de taalgrens, alhoewel hij bij de Chasseur Ardennais geweest was en nu nog vol trots hun muts droeg was hij perfect tweetalig, eigenlijk drietalig als we zijn Westvlaams meerekenen.
En op een van die dagen zaten we eens aan de toog met een stel Nederlanders te praten, na een aantal pinten vraagt opeens een van die Nederlanders aan Pierre, Adjudant hoe bent U als Vlaming bij die Ardeense Jagers terechtgekomen.
Het antwoord van Pierre kwam onmiddelijk alsof van een kanon geschoten en nog wel in zijn beste Westvlaams zonder ondertittels ... "In Holland hebt ge nog nooit van de Vlaamse Ardennen gehoord zeker" ...
Greetings from a Little Gallant Belgian
Patrick De Wolf
Militaria-Ruilbeurs Hangar 42 Dendermonde,http://www.facebook.com/Hangar42Militaria
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Gebruikersavatar
one_O_five
Admin
Berichten: 3896
Lid geworden op: 28 mei 2011 14:01
Locatie: Lummen
Contacteer:

Re: Aan de toog

Bericht door one_O_five » 20 sep 2011 12:41

Aan de toog, er voor of er achter doet er niet toe maar de omgeving van een toog is altijd wel aanleiding voor een of ander verhaal.

Op een of andere manier was een van de collega's eens aan de toog in een discussie over overleven geraakt, de vraag was hoe lang men kon overleven in broek en hemd bij minus twintig graden.
In die tijd in Soest waren er nog geen uitzendingen met Bear Gilles op TV en dus werd besloten dat in de Bar eens live te gaan testen, de barman kreeg de opdracht voldoende plaats te maken in de diepvries waar de ijsjes en dergelijke lagen en de collega kroop er in.
Na een minuut of vijf ging het deksel open op een kier, een hand met een leeg glas kwam er uit en een koele stem vroeg om nog een pintje.
Hoe lang kan men het nu zo uithouden en de diepvries, zeker niet tot men zat is, maximum drie pintjes, dat was het toen gevestigde record.

Gebruikersavatar
tsjokke
Berichten: 294
Lid geworden op: 29 mei 2011 19:28

Re: Aan de toog

Bericht door tsjokke » 07 mar 2012 21:08

Xanten,voorjaar 1974.
Mijn maat en ik waren op enkele maanden voor onze aanstelling tot sergeant.Voorlopig waren we nog korporaal en we dienden dus de bar BV te gebruiken.
Op een avond waren we gezapig een pintje aan het drinken als plots de deur openging en een nieuw gezicht opdoemde.
Het was de nieuwe hulpkok die net gearriveerd was vanuit België.
Na het gebruikelijke babbeltje,enkele pinten en de wederzijdse besnuffeling oordeelden de altijd aanwezige oudgedienden kpl D en kpl M dat de
Nike test diende te gebeuren.
"Barman! één Nike special!klonk het.
De barman nam een van de tinnen trofeebekers van 1 liter en begon van elke fles sterke drank een scheutje te tappen.Dan werd de beker aangevuld met heerlijk helder schuimend bier.
De nieuwe kreeg de beker met als opdracht om hem zo mogelijk in één keer te ledigen.
Hij deed zijn best,en het leek gelukt te zijn.Maar plots snelde de man naar de deur.
Helaas voor hem, een brede straal bier was sneller aan de deur.
Eigenaardig dat wij nooit die uitdaging moesten ondergaan,maar waarschijnlijk werden we niet beschouwd als rasechte soortgenoten.

Plaats reactie

Terug naar “Sterke verhalen - histoires fortes”