Griezelen
Geplaatst: 24 sep 2011 11:22
De eerste "echte"griezelfilm die ik ooit te zien kreeg,zag ik bij "den troep".
Zonder verdere informatie werden we in de eerste dagen van de opleiding verzameld in de filmzaal voor de vertoning van een "instructiefilm"
Het betrof de beruchte film over de venerische ziekten.
Waarschijnlijk was het een film van véle jaren her,van slechte kwaliteit met veel strepen,vlekken en bobbels.
En de beelden kwamen schijnbaar uit de tijd dat er nog geen sprake was van penicilline.
Een verzameling van eens trotse familiejuwelen met aantastingen door VZ in diverse stadia van ontwikkeling passeerden de revue.
Voorts kwam regelmatig een ernstig kijkend persoon in witte jas in beeld;onduidelijk was of het een dokter was of een slager die even later met
geroutineerde nauwkeurigheid met een scherp mes,....zip,de aangetaste elementen vakkundig zou verwijderen.
Zover kwam het gelukkig niet.
Dan kwam er ook ergens een lang stukje over "den druiper".Ik zag helemaal niets druipen.Maar het was zo al onsmakelijk genoeg.
De vertoning was trouwens gepland in het uur net voor het middagmaal.Met opzet denk ik;vermoedelijk had de chefkok voor die dag te weinig
voedsel ingeslagen.Een eetlust remmende actie was dus zeer gelegen komend.
En met succes!Althans toch bij mij.De portie die ik me liet opscheppen was zéér miniem te noemen.
tsjokke
Zonder verdere informatie werden we in de eerste dagen van de opleiding verzameld in de filmzaal voor de vertoning van een "instructiefilm"
Het betrof de beruchte film over de venerische ziekten.
Waarschijnlijk was het een film van véle jaren her,van slechte kwaliteit met veel strepen,vlekken en bobbels.
En de beelden kwamen schijnbaar uit de tijd dat er nog geen sprake was van penicilline.
Een verzameling van eens trotse familiejuwelen met aantastingen door VZ in diverse stadia van ontwikkeling passeerden de revue.
Voorts kwam regelmatig een ernstig kijkend persoon in witte jas in beeld;onduidelijk was of het een dokter was of een slager die even later met
geroutineerde nauwkeurigheid met een scherp mes,....zip,de aangetaste elementen vakkundig zou verwijderen.
Zover kwam het gelukkig niet.
Dan kwam er ook ergens een lang stukje over "den druiper".Ik zag helemaal niets druipen.Maar het was zo al onsmakelijk genoeg.
De vertoning was trouwens gepland in het uur net voor het middagmaal.Met opzet denk ik;vermoedelijk had de chefkok voor die dag te weinig
voedsel ingeslagen.Een eetlust remmende actie was dus zeer gelegen komend.
En met succes!Althans toch bij mij.De portie die ik me liet opscheppen was zéér miniem te noemen.
tsjokke