Pagina 1 van 1

Kazerne Kol.S.B.H.Housman

Geplaatst: 01 jun 2011 21:12
door sprotje
De kazerne Kol.S.B.H.Housman gelegen in Antwerpen Luchtbal verbleef het 6de Linie infanterie waar ik in 1966 gedurende het volle jaar verbleef of zoals gezegd wordt gelegen. Naast de kazerne lag het 'ABC' terrein waar we veel gingen oefenen (of met de chef zijn voeten spelen) Die verdomde hindernisbaan lag naast het voetbalplein. Dat is nu blijkbaar allemaal verdwenen, behalve de kazerne die nu, volgens gegevens van de stadsdienst, gebruikt wordt voor de politieschool.
Of men dat nu kan bezoeken dat weet ik niet zou wel eens tof zijn!

Re: Kazerne Kol.S.B.H.Housman

Geplaatst: 08 feb 2014 21:36
door geert45
Ik heb er gelegen, lichting 1963 tot 1964 1ste Compagnie, met de beruchte CSM Van Damme André, ik heb er zelfs nu nog contact mee. Toen deden er al geruchten de ronde dat het 6de Linie er zou verdwijnen en bestonden er plannen om er een soort hospitaal te maken voor de haven arbeiders.
Ik ben er zelf niet naar de politieschool geweest, maar we gingen er toen wel al schieten. De schietstand was toen reeds volledig omgebouwd.
Van collega's die er later politieschool liepen, vernam ik dat er niet enkel de politieschool was, maar ook een gewone school en nog wat andere diensten.
Ik denk zelfs, dat de politieschool er ondertussen ook is verdwenen en dat de opleiding doorgaat in de oude RW-kazerne, langs de A12 te Wilrijk
Geert