"Bruxelles, le 13 juillet 1885
Circulaire prescrivant la marche a suivre pour former des cuisiniers pour préparation des repas destinés a la troupe"
Dit omschrijven begint met een zin die wij al lang kennen, namelijk: de bereiding van het eten voor de soldaten laat dikwijls veel te wensen over en dit is grotendeels te wijten aan de onervarenheid van de aangestelde koks. Om hier een halt aan toe te roepen bedacht men volgende oplossing. Met een beurtrol zouden telkens twee soldaten, een van de infanterie en een van een bereden eenheid, die in hun eenheid aangesteld zijn als kok naar het dichtstbijzijnde militair hospitaal gestuurd worden om aldaar een opleiding te krijgen. Ze zouden de volledige weg afleggen die nodig is om de verschillende bereidingen onder de knie te krijgen. De "sous-intendant" zou kandidaat-koks opvolgen, evalueren en de eenheid op de hoogte houden wanneer deze klaar waren om de pollepel over te nemen in hun eenheid. Het programma zou in werking treden op 1 augustus 1885 en later geëvalueerd worden.
Een kleine nota: de afgevaardigde studenten moesten sterk en intelligent zijn

Op 18 september 1896 vind men terug dat de twee aangestelde leerling-koks van het Brusselse garnizoen zullen gehuisvest worden in de kazerne van het 1é Gidsen.
Daar dit thema mij persoonlijk aanspreekt zou ik dit eens graag verder uitzoeken en jullie hulp wordt natuurlijk op prijs gesteld.
